Om undervisningen

Grundläggande nivå

Passar dig som är nyfiken på yoga, som är nybörjare och vill veta vad yoga kan ge dig. Grunderna i yoga genomsyrar undervisningen, genom utövande av yogaställningar; asanas - den fysiska delen av yogapraktiken. All undervisning anpassas efter din kropp och dess unika förutsättningar och eventuella utmaningar.

Den grundläggande nivån passar även dig som har bekantat dig med yoga i några år, det finns utveckling i alla grupper och du som individ möts där du är och utmanas där. Stor vikt läggs vid kroppens rörlighet och styrka i yogaställningarna. Du undervisas i stående ställningar, vridande, framåtfällningar och bakåtböjningar. Upp-, och nervända ställningar introduceras, som huvudstående och axelstående och även meditation i form av pranayama, med fokus på kroppens andning.


Avancerad nivå

Här introduceras och praktiseras mer avancerade ställningar, som intensivare bakåtböjningar, framåtfällningar och vridningar, en utveckling av de upp-, och nervända ställningarna samt handstående och hand-, och armbalanserande. När du deltar på den avancerade nivån förväntas du vara väl bekant med de yogaställningar vi praktiserar på grunläggande nivå. De meditativa inslagen i yogan undervisas mer frekventa på denna nivå.

Återhämtande, stärkande yoga

Passar för dig som har behov av återhämtande och uppstärkande yoga. Du kan vara påverkad av en nedsatt hälsa eller skada, till vilket vi anpassar ditt yogaprogram för att underlätta. Klassen passar även för dig som har behov av återhämtning, en stunds lugnande yoga. 


På onsdagar kl 15.00-16.50 under hela våren undervisar Lisbet. Till hösten finns kursen både onsdagar kl 14.00-15.15 och fredagar kl 10-11.15. Kurserna passar dig som har ett medicinskt tillstånd eller en skada du återhämtar dig ifrån.


Vissa fredagar kl 16-17.15 undervisar Sara en återhämtande, vilande, nedvaravande klass. Passar dig som har behov av att slå på kroppens lugn och ro-system, passar alla. Datum: 27/9, 18/10, 15/11, 6/12.

Gravidyoga

För dig som är gravid i andra eller tredje trimestern, efter den 12:e graviditetsveckan. Kursen kommer ge dig stärkande och balanserande yogapraktik. Yogan stärker upp muskulaturen, underlättar din hållning och hjälper dig att slappna av. I yogan finns ett fokus på att bredda och förlänga, skapa plats i kroppen för graviditeten. Andningen har ett speciellt fokus och kommer vara gynnsamt både under graviditeten och förlossningen. Många beskriver yogapraktiken under graviditeten som förberedande för och underlättande vid förlossningen. 

 

Barnyoga

Yoga som stärker motorik och rörelse och ger barnen tillgång till lugn-och-ro systemet genom övningar de lär sig. Klassen varvas med fysiskt utmanande asanas, yogaställningar och lugnande meditativa delar.